Η Ιστορία μας

Η Erissos Fish Farm ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν ο Κωνσταντίνος Ρασσιάς αποφάσισε να δημιουργήσει μια εταιρία που θα παρήγαγε τρόφιμα υψηλής ποιότητας όπως συνηθίζεται για τα προϊόντα της Κεφαλονιάς. Ως Ιατρός, ο προσανατολισμός του ήταν στην παραγωγή υγιεινών προϊόντων έτσι πολύ γρήγορα επιλέχθηκε το ψάρι σαν το προϊόν παραγωγής.

Για την παραγωγή όσο το δυνατό καλύτερου ψαριού το πρώτο βήμα ήταν να βρεθεί μια τοποθεσία που θα ικανοποιούσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να μπορεί το προϊόν να αναπτυχθεί σε όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες. Η τοποθεσία που τελικά επιλέχθηκε είναι μια θαλάσσια περιοχή σε ανοιχτό κόλπο μακριά από τουριστικές παραλίες και χωριά, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού στο στενό ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Τα συνεχή ρεύματα σε συνδυασμό με τα μεγάλα θαλάσσια βάθη που χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη περιοχή προσφέρουν συνθήκες ιδανικές για την καλλιέργεια ποιοτικού ψαριού. Η περιοχή αυτή εντάσσεται στον Δήμο της Ερύσσου και έτσι ορίστηκε το όνομα Erissos Fish Farm για την εταιρία.

Η επιλογή της τοποθεσίας ήταν το πρώτο από τα βήματα που απαιτούνταν για την υλοποίηση του στόχου. Το δεύτερο βήμα ήταν οι άνθρωποι. Από την πρώτη μέρα αποφασίστηκε ότι προκειμένου να εκπληρώσει την αποστολή της, η Erissos Fish Farm θα απασχολούσε και θα διοικείτο από ανθρώπους προσηλωμένους στην ποιότητα με αγάπη για το προϊόν και πίστη στον κλάδο. Αυτή η αρχή χαρακτηρίζει την εταιρία μας από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της μέχρι και σήμερα.

Το τρίτο και τελευταίο βήμα ήταν η μεθοδολογία. Πεποίθηση της διοίκησης ήταν ότι το καλύτερο ποιοτικά προϊόν θα έρθει με την υιοθέτηση ενός μοντέλου παραγωγής που θα κατορθώσει να προσομοιώνει την διαδικασία ανάπτυξης του προϊόντος όπως μας υποδεικνύει η φύση, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύεται από την συνεχή φροντίδα και την επιστημονική κατάρτιση των εργαζομένων.

Αυτή είναι η συνταγή πάνω στην οποία ιδρύθηκε η εταιρία μας και αδιαμφισβήτητα είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να προσφέρουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας πάνω από 25 χρόνια τώρα.